DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

Zlata pokojnina

Pokojnina temelji na varnosti. Varčujte za starost v zlatu!

Ekonomska kriza v svetu dobesedno požira vrednost naših prihrankov, cene nepremičnin padajo, usoda denarja je negotova. Države prihodnost utemeljujejo na vedno večjem dolgu, ki realno gledano ne bo nikoli vrnjen. Kje dobiti nov denar, nove projekte, kako dokončati že začete posle, kako premagati brezposelnost, vse to so vprašanja vsakdana. Večji dolg pomeni večje obresti, večji mesečni obrok pa požira državne prihodke.

Zadnja desetletja so nas naložbe razvajale z nerealnimi donosi. Kar je bilo slabše kot 20 odstotkov, je bilo zanič. Pustili smo se uspavati. Sanjali smo o skorajšnji finančni neodvisnosti. Naše sanje pa so se razblinile kot milni mehurček, kriza je pobrala lepe številke. Pristali smo na trdih tleh. Povrhu vsega nas bombardirajo z podaljševanjem delovne dobe, zviševanjem starostne meje, zniževanjem pokojnin. Kaj pa mojih 40 let dela? Kje je moj vplačan denar v pokojninsko blagajno? Ni ga več, sproti smo ga porabili, še zmanjkalo ga je in potrebno je dodajati iz drugih virov.

Želite spodobno pokojnino? Sami varčujte zanjo. Ali imate drugi pokojninski steber? Z varčevanjem v njem smo nagrajeni edino še s preostalo davčno olajšavo. Temelji namreč na denarnih naložbah, kar je njegova največja pomanjkljivost.

Tisti, ki lahko, bodo za pokojnino poskrbeli sami. Ostali so prepuščeni usodi, demografskim dejavnikom, politiki, gospodarstvu, državi. Nikoli se ne smemo zanašati samo na eno možnost, če jih imamo več. Plemenite kovine, predvsem zlato, so ena izmed njih.

 Moro-Dukat-Harmoniki-Zl-Pa,ica-02

Za nakup investicijskega zlata kliknite na sliko.

Plemenite kovine ohranjajo vrednost, kar pride do izraza v času velikih ekonomskih kriz, vojn in drugih nestabilnosti. Zamislimo si, da smo se ravno upokojili. Če je bila ena od opcij našega varčevanja zlato, nam ne bo potrebno prodajati podcenjenih delnic in stanovanj. Življenjske stroške bomo lahko krili z majhnimi likvidnimi enotami zlata, srebra, paladija, platine. Plemenite kovine so zaščita pred inflacijo, ki iz denarja naredi star papir z veliko ničlami. Za primer lahko vzamete krizo leta 1929, kjer denar ni veljal nič več, plačevalo se je v zlatu.

Ljudje se delimo na tiste, ki ne vedo, kaj se dogaja, tako imenovane opazovalce, in tiste, ki sami ustvarjajo svojo usodo. Vi, ki berete ta tekst, izkoristite možnost in bodite ustvarjalec svoje usode.

 

Andrej Starman, svetovalec za osebne naložbe