DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Cesarica Marija Terezija na srebrniku, Talerju

Zgodovinski srebrnik s podobo cesarice Marije Terezije združuje oblikovano dovršenost z vrednostjo srebra, in velja za kovanec, na katerega so Avstrijci še posebno ponosni. Hkrati gre vse od leta 1857 za enega najbolj prepoznavnih srebrnikov v svetu.

Srebrni kovanec Marija Terezija Taler / Maria Theresa Taler Silver coin **

Marija Terezija je na srebrniku z nominalo 1 Taler upodobljena od leta 1741. Kuje ga dunajska kovnica Austrian Mint s podobo, ki je na kovancu ohranjena iz leta 1780. Čistina srebra je 833,3/1000, masa kovanca 28,07 g in masa srebra 23,39 g. V družbi Moro lahko danes, ob borzni ceni srebra 0.4917 €/g, srebrnik kupite za 28 evrov.

Zanimiv članek o cesarici Mariji Tereziji, z naslovom Habsburžanka, nekdanja prva dama Evrope, je bil objavljen v Delu, 5. maja. Avtor Matija Grah je v uvodu zapisal: »Med Habsburžani, ki so šest stoletij vladali ozemlju današnje Slovenije, je reformatorka in mati šestnajstih otrok, cesarica Marija Terezija, pustila za seboj najgloblje sledi. Spomin nanjo je še živ, čeravno bo zdaj zdaj, maja 2017, od njenega rojstva minilo že 300 let.«

Celoten članek je dostopen TUKAJ.

Marija Terezija, Habsburžanka, nekdanja prva dama Evrope
Foto: Wikipedija