DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Nov zlatnik Poljub zaključuje serijo Gustav Klimt in njegove ženske

Moro-Klimt-Poljub-12

Vse iskrene romance se končajo s poljubom

Umetnika Gustava Klimta so močno zaznamovale ženske, njegovo najbolj znano delo pa upodablja tudi moškega. Veliko strokovnjakov meni, da je moški na sliki, imenovani Poljub, prav  Klimt, ki poljublja partnerko Emilie Flöge. Kakorkoli, podobno kot Mona Lisa v Parizu, Klimtov Poljub privablja v baročno palačo Belvedere na Dunaj navdušence umetnosti s celega sveta.

Slika je nastala leta 1902 in predstavlja ljubezen, srečo ter upanje. Na sliki je avtor upodobil portret Emilie Flöge, ki velja po strokovnih ocenah za najboljši portret v slikarjevi karieri. In prav ta portret je upodobljen na letošnjem zlatniku. Gustav Klimt je bil sicer mnenja, da nobena slika ne more izraziti pravega čara, ki ga Emilie dejansko izraža, kar kaže, da je bila najpomembnejša ženska v njegovem življenju.

50Euro_Klimt_AV-RV_2016-RD-B 50Euro_Klimt_AV-RV_2016-RD-A

Serijo zlatnikov Gustav Klimt in njegove ženske je avstrijska kovnica Austrian Mint začela kovati leta 2012, ob praznovanju 150. obletnice Klimtovega rojstva. Vsak zlatnik iz serije upodablja drugo sliko ženske iz Klimtovega življenja. Prav tako je na vsakem kovancu odtisnjena črka iz slikarjevega imena. Vseh pet kovancev tvori ime Klimt, kar je še razlog več, da vsak zbiratelj dopolniti celotno zbirko.

Zlatniki so izdelani z omejeno naklado 30.000 kovancev v tehniki polirne plošče, imajo čistino zlata 986/1000 in maso 10,14 gramov. Vsakemu kovancu je priložen certifikat in lična embalaža.

Pretekli kovanci iz serije Gustav Klimt in njegove ženske:
– Adele Bloch-Bauer, 2012
– Pričakovanje, 2013
– Judith II, 2014
– Medicine, 2015

Za celotno zbirko je na voljo tudi šatulja.

Klimt_Serie_MIT MUENZE_Kuss-RD