DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

Luksuzni zlatniki z dragulji Van Cleef & Arpels, kristalom Baccarat Crystal in porcelanom Sèvres

Pred dnevi smo si v prostorih francoske ambasade na Dunaju ogledali posebno izdajo luksuznih zlatnikov, ki jo je francoska kovnica Monnaie de Paris na ogled postavila v sodelovanju s francoskimi prestižnimi znamkami.

Največ pozornosti so zagotovo pritegnili zlatniki, ki so rezultat sodelovanja omenjene kovnice s priznanim draguljarjem Van Cleef & Arpels, ki je lani praznoval 110. obletnico delovanja. Zlatniki iz serije Dva metulja so prežeti s prefinjenostjo vzorcev iz narave in domišljijskega sveta. Kovanec poleg diamantnega metulja krasijo še ptice, cvetovi in vile. Serija je omejena na enajst kovancev. Nominala je 5000 evrov in čistina zlata 999,9/1000. Cena ‘diamantnega’ zlatnika je 130.000 evrov. Za več informacij pokličite 051 397 999.

Bleščal se je tudi Baccarat Crystal, z 250 letno tradicijo, ki je skupaj s kovnico Monnaie de Paris predstavil koncept mešanja kovin in kristala. Predstavili so zlatnik z maso 1 kilograma, čistino zlata 999,9/1000 in nominalno vrednostjo 5000 evrov. Krasi ga čudovit rdeč kristal. V seriji je 29 kovancev.

Zlatniki izdelani v čast francoski kraljici Mariji Antoinette so rezultat sodelovanja med prestižnim izdelovalcem porcelana Manufacture nationale de Sèvres, katerega zgodovina sega v 18. stoletje, in   kovnico Monnaie de Paris. Zlatnik je obdan z modrim emajlom. Nominalna vrednost je 50 evrov in čistina zlata 999,9/1000. Kovanec ima sodoben dizajn s pridihom zgodovine. Zlatnik krasi graviran portret Marie Antoinetee postavljen v kraljevsko modro keramiko, tako značilno za Sèvresov porcelan.

Foto vir: Monnaie de Paris