DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

Koroški kulturni dnevi so se začeli z razstavo Nekaj je v zraku

Včeraj so se z otvoritvijo razstave Nekaj je v zraku, slikarja Hanzija Mlečnika, začeli 16. Koroški kulturni dnevi, ki bodo do 23. aprila že tradicionalno ponudili paleto kulturnih dogodkov. Na otvoritvi so zbrane nagovorili tudi njena ekscelenca, mag. Sigrid Berka, avstrijska veleposlanica, in Gorazd Žmavc, minister vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Lovro Sodja, predsednik Društva slovensko – avstrijskega prijateljstva.

V naslednjih dneh si bomo lahko ogledali predstavitev novejših slovenskih koroških publikacij, lutkovno predstavo in zaključni koncert v Cankarjevem domu. Koroške kulturne dneve podpira tudi družba Moro, skupaj s poslovnim partnejem Austrian Mint, več kot 840 let staro dunajsko kovnico.

Hanzi Mlečnik živi in ustvarja na avstrijskem Koroškem. V aktualni razstavi se slikar ukvarja z nasprotji, harmonično združuje dva pola, moderno in staro, mesto in podeželje, pozitivno in negativno, s čimer stvarnosti ne želi samo predstaviti, ampak bi rad preko instalacij izpostavil sodobne družbene probleme. Preko predmetov, ki se nam zdijo običajni, odpira nove perspektive. Mlečnik je ustvarjalec, ki razmišlja o svetu in časti barve.

Na fotografiji so tudi njena ekscelenca, mag. Sigrid Berka, avstrijska veleposlanica, Gorazd Žmavc, minister vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Lovro Sodja, predsednik Društva slovensko – avstrijskega prijateljstva, Hanzi Mlečnik, slikar in Irena Moro, lastnica in direktorica družbe Moro

Prisotni smo bili tudi na zaključku Koroških kulturnih dni v Cankarjevem domu.