DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

Prodajna razstava priložnostnih zlatnikov in srebrnikov Vatikana ter Michelangelovih poslikav

Razstava je zaradi večjega obiska na ogled do novombra.

Prodajna razstava priložnostnih zlatnikov in srebrnikov Vatikana ter Michelangelovih poslikav v ekskluzivni prestižni knjižni izdaji Sikstinska kapela

Družba Moro v poslovnih prostorih ponovno pripravlja zanimivo prodajno razstavo  – tokrat bomo razstavili priložnostne zlatnike in srebrnike Vatikana ter Michelangelove poslikave v ekskluzivni prestižni knjižni izdaji Sikstinska kapela. Razstavo pripravljamo skupaj z Mladinsko knjigo. Ob tej priložnosti bosta prisotna tudi urednik omenjene knjižne izdaje, Tine Logar, in  doc. dr. Igor Škamperle, predavatelj na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

VATIKANSKA NUMIZMATIKA JE PRESTIŽ ZA ZBIRATELJE

Ob tej priložnosti bodo v prodaji zelo redki zlatniki. Vatikanska numizmatika je namreč priljubljena po vsem svetu. Zaradi dodelane oblike in izbrane tematike, visoka cena vatikanskih kovancev ni samo posledica cene plemenite kovine, ampak tudi odraz omejene ponudbe in velikega povpraševanja.

Vatikanske kovance izdaja filatelistični in numizmatični urad Vatikanske države Ufficio Filatelico e Numismatico Vaticano, in kuje državni poligrafski inštitut v Rimu Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato.

Vatikan je najmanjša neodvisna država na svetu in je od leta 2002 dalje del evrskega območja. Vsako leto izdajo zlatnike in srebrnike ter zbirke evrokovancev v BU in PROOF tehniki, ki so med zbiratelji najbolj iskani. Kovanci so med zbiratelji privlačni tudi zaradi izredno nizke naklade. Za podrobnejše informacije o kovancih kliknite TUKAJ.

Zlatniki so neizbežno povezani z umetnostjo, konkretno z Mihelangelom kar trije kovanci iz naše zbirke.

KNJIGA JE LAHKO DOBRA NALOŽBA

Knjižna izdaja Sikstinska kapela je najbolj popoln prikaz slikarskih mojstrovin v treh veličastnih knjigah: Poslednja sodba, Strop in Freske iz 15. stoletja. Vsaka od treh oštevilčenih unikatnih knjig vsebuje 254 barvnih strani. Barve so tiskane z najkakovostnejšim šest barvnim sistemom tiskanja. Na slovenskem trgu je bilo na voljo 50 izvodov. V prodaji so še izdaje s serijskimi številkami 161, 166 in 169.

Pri fotografiranju kapele so prvič na svetu uporabili najsodobnejšo digitalno tehnologijo. Barvni posnetki dosežejo kar 99 odstotkov izvirnika. Več kot 40 odstotkov reprodukcij in izsekov je v merilu 1 : 1.

Več informacij o enem najpomembnejših spomenikov na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine najdete TUKAJ.

Michelangelo Buonarroti (1475 – 1564)

Michelangelova titanska kariera je trajala skoraj tri četrt stoletja in večino časa je bil nesporno največji umetnik v Evropi. Že v času svojega življenja je veljal za genija, njegovi sodobniki so gledali nanj s strahospoštovanjem. Velja za zadnjega velikana likovne umetnosti in edinega umetnika, ki je bil hkrati vrhunski kipar, slikar in arhitekt, a tudi izjemen pesnik.

Avtoportret, olje na lesu, 47,5 x 33 cm, Firence, Galleria degli Uffizi

Vir dela teksta in fotografije: sikstinska.mladinska.com