DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

NOVO: bimetalni kovanec UMETNA INTELIGENCA

Za več informacij o srebrniku in nakup kliknite TUKAJ.

Umetna inteligenca, nov srebrnik iz serije niobij kovancev z letnico 2019, je usmerjen v prihodnost. Umetna inteligenca je na voljo praktično na vsakem koraku, računalniki nam pomagajo pri številnih vsakodnevnih opravilih, ne da bi sploh opazili. Ironično, še vedno smo boljši od robotov, ko gre za naše zaznavanje in motorične sposobnosti, a umetna inteligenca postaja vedno bolj inteligentna in ustvarjalna.

Sprednja stran kovanca v električno modrem jedru prikazuje glavo humanoidnega robota in procesor. Na zadnji strani je simbolično prikazan razvoj, ki se nanaša na umetno inteligenco,  sistem e-zdravja, pametni stroji, procesorji, digitalizacija, analiza podatkov in umetne nevronske mreže. Upodobljene so nevronske sinapse, ki se širijo v niobijsko jedro, kjer se srečajo z binarno kodo. V ospredju je obris glave, ki simbolizira naše neznanje o prihodnjem delovanju humanoidne super inteligence.

V resničnem svetu se že od nastanka prvih računalnikov vrstijo znanstvene in filozofske razprave o tem, če je možno ustvariti sistem, ki se bo obnašal inteligentno. Danes mnogi programi pomagajo zdravnikom postavljati diagnoze, odkrivati goljufije v zavarovalništvu in na borzi ter celo določati, kateri izdelki naj stojijo skupaj na polici v veleblagovnici. Kdo je najmočnejši šahovski igralec na svetu? Kako poteka analiza človeškega genoma? Inteligentni sistem je sposoben sistem – in mnogi programi tudi, le da so ozko omejeni in zmožni reševati probleme na zelo omejenih področjih. Danes dobro vemo, da inteligence brez učenja ni – edino pravo znanje je tisto, ki ga znamo uporabiti v praksi, in s katerim smo sposobni učinkovito reševati probleme.

Naklada je 65.000 kovancev, ki vsebujejo 9 g srebra čistine 900/1000 in 6.5 g čistega niobija. Pakirane v plastični kapsuli in shranjene v lični rdeči katlici prejmete skupaj z oštevilčenim certifikatom.

Obiščite tudi našo spletno trgovino, kjer je na voljo še nekaj bimetalnih kovancev.