DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Moro, pokrovitelj razstave Vintage CD / na ogled do 5. februarja

Prve dni novega leta namenjamo kulturi. Pokrovitelj smo namreč zanimive razstave Vintage CD, s katero v kulturnem in kongresnem središču obeležujejo jubiljeno 40. obletnico. Ob otvoritvi razstave sta imela uvodni nagovor Uršula Cetinski, generalna direktorica CD in Dejan Židan, predsednik Državnega zbora. Na ogled je do 5. februarja v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.  Čestitke vsem zaposlenim, in hkrati bralcem tega zapisa vabilo na razstavo!

Fotografija in tekst spodaj: www.cd-cc.si

“Cankarjev dom je v zadnjih štirih desetletjih pustil močan pečat, vplival je na življenje naše skupnosti, z umetnostjo, kongresnimi, družabnimi in protokolarnimi prireditvami je zaznamoval tudi naša posamična izkustva, bil pa je tudi prizorišče prelomnih zgodovinskih trenutkov, ki so korenito spreminjali tako družbeno ureditev kot način bivanja. V Cankarjevem domu se že štirideset let zrcali ves svet,” ob otvoritvi raztave Uršula Cetinski, generalna direktorica Cankarjevega doma.

Razstava Vintage CD obuja spomin na velike odrske dogodke, ki so za vedno ostali v neizbrislijivih spominih, tudi njihove najmanjše podrobnosti. Ob razstavljenih artefaktih iz posameznih predstav je glavni poudarek na stari tehnični opremi, ki je omogočila izvedbo teh neponovljivih odrskih doživetij. Nostalgične spomine obujajo s pomočjo zvočnikov, mikrofonov in magnetofonskih trakov, starih klasičnih gledaliških reflektorjev, dia in video projektorjev, scenskih elementov, rekvizitov in kostumov …

Ob raztavi se boste spominjali uprizoritev Krsta pod Triglavom iz leta 1985, Strniševih, Frayevih Žab, Kralja Leara iz sezone 1992/1993, mednarodne koprodukcije Turandot iz leta 1994, koprodukcijske predstave Macbeth iz leta 1997.