DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Nova serija zlatnikov Zakladi Alp, izid 12. februarja

Zlatnik že lahko naročite v naši spletni trgovini TUKAJ. Prevzem bo mogoč po izidu, 12. februarja.

Dunajska kovnica Austrian Mint je izdala novo, izjemno zanimivo in oblikovno dovršeno serijo zlatnikov Zakladi Alp s podobami neokrnjene narave. Prvi zlatnik v seriji so poimenovali Visoki vrhovi. Na sprednjem delu kovanca je prikazana izredno redka rastlina, Alpski dihnik (Braya alpina). Endemično rastlino najdemo na zaščitenem območju gore Veliki Klek (Grossglockner), najvišje gore Avstrije in najvišje gore vzhodno od Brennerskega prelaza. Na zadnji strani kovanca je prikazan nacionalni park in orel, ki se veličastno dviga pred mogočno goro.

Masa kovanca: 7,89 g
Čistina zlata: 986 / 1000
Mera kovanca (premer): 22 mm
Nominala: 50 evrov
Kovnica: Austrian Mint
Leto kovanja: 2020
Naklada: 20 000

Najstarejši in največji avstrijski narodni park – Visoke Ture se razprostira na več kot 1.800 km², čez tri zvezne dežele, Salzburg, Tirolsko in Koroško. Gorsko pokrajino krasi več kot tristo vrhov nad 3000 metrov nadmorske višine. Park je zagotovo zibelka alpinizma. Gora Ankogel, visoka 3251 metrov, je bila prvi ledeniški vrh v Alpah, na katerega se je leta 1761 povzpel človek.

V Visokih Turah imajo dom številne redke rastlinske in živalske vrste. Najdemo več kot tretjino vseh rastlinskih vrst zabeleženih v Avstriji, vključno s polovico vseh sesalcev, ptic, plazilcev in dvoživk.

Zlatnik je dobra izbira za investitorje in čudovito darilo za vse ljubitelje narave. Zbirko zlatnikov iz serije Zakladi Alp lahko hranite v elegantni šatulji izdelani iz avstrijskega hrasta, ki jo krasi plošča iz skrilavca, vdelana v pokrov. Čudovito darilo torej, ki bo marsikomu obudilo lepe spomine na premagovanje nepozabnih poti gora.