DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Novo: izšel je tretji srebrnik serije Oči sveta, Moč tigra

Izšel je tretji srebrnik serije Oči sveta, Moč tigra. Na sprednji strani kovanca je prikazan tiger, ki se premika skozi bambusovo goščavo. Zunanji rob kovanca je okrašen na način mandale, geometrijske konfiguracije simbolov, in ima magični pomen v obredih budizma in hinduizma. Na hrbtni strani je prikazana mogočna glava tigra, njegov obraz in sijočimi redečimi očmi v obliki kristalov Swarovski.

Tiger, kralj živali, ima veliko občudovalcev. Impozanten videz in naravna lepota tigra izstopata tudi na tretjem srebrniku serije Oči sveta. Sijoče oči poudarjajo ognjeno rdeči kristali Swarovski. Barva simbolizira moč in energijo, vendar kljub temu tiger velja za miroljubno bitje, čeprav je pripravljen na boj ob vsaki priložnosti. V zgodovini Azije igra tiger veliko vlogo in predstavlja simbol moči ter poguma. V hinduizmu je boginja Durga pogosto upodobljena skupaj s tigrom. Tiger, ki je vedno pozoren, tih in samoten, se na lov odpravi ponoči. Plen išče več ur. Za razliko od levov, katerim reke in jezera predstavljajo oviro, tigri ljubijo vodo in so odlični plavalci.

Nakovano je 30.000 srebrnikov, kakovosti Proof. Čistina srebra je 925/1000, masa 2/3 unče. Kovanec je pakiran v šatulji z oštevilčenim potrdilom o pristnosti.