DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zlato Indije, peti zlatnik serije Čar zlata

Serija “Čar zlata” dunajske kovnice Austrian Mint predstavlja čarobno potovanje v skrivnostno naravo zlata, ki že tisočletja simbolizira bogastvo, moč in magijo v starodavnih kulturah. Ni druge kovine, ki bi imela tako globok simbolni pomen kot zlato, in vsak kovanec v tej seriji odseva umetniško dediščino preteklosti.

Peti zlatnik iz serije, “Zlato Indije” nas popelje v čarobno mitološko tradicijo Indije – države, ki ima globoke korenine v zlatu. Na njem sta upodobljeni dve izjemno karizmatični božanstvi iz starodavne indijske mitologije – Lakšmi in Krišna.

Lakšmi je hindujska boginja sreče in blaginje, ki je praznično čaščena tretji dan Diwalija, praznika luči. V hindujskih družinah so pozlačeni kovanci, ki prikazujejo Lakšmi, simbol sreče in blaginje, ki jih hranijo v svojih domačih svetiščih. Legenda pravi, da je Lakšmi izbrala Višnuja za svojega moža. Krišna je eden izmed najveličastnejših inkarnacij Višnuja, enega glavnih bogov v brahmanizmu. Pomeni “tisti, ki te pritegne k sebi” in je simbol najvišjega duhovnega stanja ter odnosov.

Hrbtna stran zlatnika prikazuje Krišno, ki sije v svojem najboljšem okrasju. Sedi v kraljevskem položaju in je okrašen s trakom, ki spominja na pavje perje. Na sprednji strani zlatnika je upodobljena Lakšmi, ki sedi v lotosovem cvetu in je obdana s sloni. Njene štiri roke držijo lotosove cvetove in zlate kovance, pod njo pa je napis “Nishka”, sanskrtska beseda, ki pomeni “majhen zlati disk za denarne namene”.

Ta čarobna kolekcija zlatnikov iz serije “Čar zlata” je kot zakladnica starodavnih mitov in tradicij, ki jo lahko hranite v elegantni črni leseni šatulji. Poleg naložbe lahko predstavlja tudi čudovito darilo za tiste, ki cenijo lepoto, simboliko in zgodovino zlata.

Pregled serije:

  • 2024: Zlato Kitajske