DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Zlate ploščice, mase 1g, čistine 999,9/1000, kovnic Argor Heraeus, Münze Österreich

Družba Moro trguje z zlatimi palicami ‘Good Delivery Standard‘, ki mu lahko rečemo tudi švicarski standard. Zakaj švicarski? Glavna borza plemenitih kovin je bila pred Londonom v Zürichu. Ko je švicarska vlada uvedla davek na zlato, se je  trgovanje preselilo v London. To pomeni, da so kovnice, ki tovrstne palice kujejo, akreditirane na londonski borzi plemenitih kovin in so lahko hkrati tudi preizkuševalci čistine, tako imenovani inšpektorji. Londonska borza plemenitih kovin, ki deluje v okviru LBMA (London Bullion Market As.) ima za tovrstne kovnice postavljene zelo visoke standarde. Vsaka palica od 1 g do 1000 g ima zaradi zagotovitve mednarodne likvidnosti tudi v bankah odtisnjene sledeče oznake:

–    ime kovnice,
–    masa,
–    čistina,
–    ime preizkuševalca čistine (v kolikor to ni kovnica),
–    serijska številka.

Te oznake so enake kot na palici ‘London Good  Delivery Bar’, mase 12,4 kg, ki jih kupujejo kovnice, in iz njih vlivajo in kujejo manjše palice in kovance.

Oznake na palici niso pomembne samo za potrošnike, ki jim zagotavljajo likvidnost, pač pa tudi za nas trgovce.  Pri odkupu namreč naložbenik v družbi Moro in v večini evropskih bank praviloma dobi boljšo ceno, saj je preverjanje čistine lažje. Boljšo ceno naša družba doseže tudi v primeru, ko tovrstne palice prodamo nazaj neposredno v kovnico v Švico ali Nemčijo.

Vsaka palica mora biti zapakirana tako, da jo lahko vedno stehtamo, tudi če je masa samo en gram.

Na palicah mase 1 g, ki jih kovnica Argor Heraeus iz Lugana izdeljuje za Münze Österreich, je tako imenovani KINEGRAM neposredno z laserjem vgraviran na ploščici. Enako velja za serijsko številko, ki naložbeniku pomeni sledljivost. Vgravirana oziroma odtisnjena je na vsaki ploščici in priloženem potrdilu o skladnosti.

Zlato v ploščicah mase 1 g je dražje kot v ostalih enotah, zato ga načeloma ne priporočamo za naložbo. V kolikor vam je ta naložba bolj prikladna, vam zdaj pri nakupu 50 ploščic mase 1 g nudimo ugodno ceno.

Irena Moro