DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Na voljo so različni priložnostni in zbirateljski kovanci po znižanih cenah. Ob nakupu vam poklonimo 3 € kovanec RS.

Realen letni donos srebra je manj kot 20 odstoten, Irena Moro

V medijih je pri pregledu trga plemenitih kovin kupcem vse večkrat prikazana nerealna vrednost rasti cen plemenitih kovin.

Izhodišče izračuna prodajne cene srebra je borzna cena, ki so ji prišteti stroški med 7 in 12 odstotki. Stroški vključujejo delo kovnice, zaslužek kovnice in trgovca. Naložbeniki pri nakupu srebra, platine in paladija v Sloveniji po veljavni zakonodaji plačajo 20 odstotni DDV.

Izhodišče odkupa je prav tako borzna cena. V primeru, da bi naložbenik takoj po nakupu srebro prodal, izgubi okoli 30 odstotkov vrednosti. V kolikor naložbeno srebro, platino in paladij prodaja pravna oseba, zaračuna 20 odstotni DDV.

srebro

Na grafu lahko vidite, da je bila 16.11.2009 borzna cena za 1000g srebra 381,71 €. V družbi Moro ste ga kupili za 513,02 € (vključno z 20 odstotnim DDV). Leto kasneje, 16.11.2010, je odkupna cena 1000g srebra borzna cena, kar znaša 607,88 €.

V kolikor računamo samo borzne cene, je letna rast srebra 59,25 odstotna. Vaš realni letni donos je torej bistveno manjši, le 18,49 odstoten.

letna rast cene srebra

Razlika med prodajno in odkupno ceno 1000 g srebrne palice je 94,86 €.

Zaradi lažjega razumevanja in preračuna borznih cen, so cene srebra, platine in paladija na ceniku družbe Moro prikazane brez 20 odstotnega DDV.

Glede odkupa naložbenega srebra, platine in paladija želimo naše stranke opozoriti, da zaradi zlorab (izogibanje plačila DDV) odkupujemo plemenite kovine, za katere se obračuna 20 odstotni DDV samo ob predložitvi računa o nakupu.

Dobro je tudi vedeti, da banke po svetu srebra ne odkupujejo. Tudi trgovci s plemenitimi kovinami nismo dolžni odkupiti srebra.

Irena Moro