DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

Celotna zbirka zlatih priložnostnih kovancev RS na sejmu Collecta 2011

Družba Moro od 25. do 27. marca na mednarodnem sejmu Collecta na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču predstavlja celotno zbirko zlatih priložnostnih kovancev Republike Slovenije.


Republika Slovenija je po osamosvojitvi leta 1991 izdala vrsto zlatnikov, ki so posvečeni različnim dogodkom sedanjosti in obletnicam, pomembnim za našo zgodovino. Vsi kovanci so priložnostni, delijo se na spominske in zbirateljske. Spominski in zbirateljski kovanci se izdajajo ob dogodkih, ki so v koledarskem letu splošnega pomena za Slovenijo oziroma imajo širši mednarodni pomen (ZPK -1, Ur. l. RS 53/07). Po direktivi EU so naložbeni zlatniki, povpraševanje pa je pokazalo, da posebno tisti z nizko naklado precej presegajo borzno ceno zlata in jih uvrščamo med zlatnike z numizmatično vrednostjo.

Enotni podatki priložnostnih zlatnikov: čistina 900/1000 Au, masa kovanca 7g, masa zlata 6,3 g, premer 24 mm.

Priložnostni kovanci se delijo na spominske in zbirateljske.

Kovance priporočamo vsem naložbenikom.

Na sejmu sodelujemo tudi z drugimi razstavljavci, zato so na ogled še zlatniki in srebrniki Jugoslavije iz obdobja od 1925 do 1990, numizmatika Mirana Trontlja, in zbirka zlatnikov numizmatične vrednosti Rudija Ravnika.

Vabljeni na naš razstavni prostor v Marmorni dvorani/B.