DRUŽBA MORO - mednarodno priznani trgovec z zlatom

Levo – akcijska ponudba

Srebrnik 1 oz Una in lev 2024: starodavna legenda upodobljena na kovancu iz čistega srebra. Cena 145 €.

EKSKLUZIVNO: Zlatniki poletnih olimpijskih iger – London 2012

V družbi Moro so naložbenikom ekskluzivno na voljo uradni zlatniki največjega športnega dogodka letos – poletnih olimpijskih iger v Londonu. Kraljeva kovnica The Royal Mint je tudi letos izdala le 4.000 setov , v katerih so po trije  zlatniki na lepo izdelani podlagi umeščeni v elegantno leseno  šatuljo. Nakup priporočamo tako naložbenikom kot tudi zbirateljem, saj je »kraljevi set zlatnikov« lahko res lepo in izbrano darilo.

Zlatniki so izdelani v polirni tehniki. Na sprednji strani kovancev so upodobljeni rimski bogovi, ki predstavljajo različne olimpijske športe. Največji kovanec v setu ima maso 34,05 g, manjša dva  8,513 g. Njihova čistina je 916,67/1000.

Zbirke zlatnikov se zgledujejo po motu olimpijskih iger Citius, Altius, Fortius kar po latinsko pomeni hitreje, višje, močneje. Prva zbirka imenovana Citius (Neptun, Diana, Merkur) je bila kovana leta 2010. Leto kasneje bila izdana zbirka Altius (Jupiter, Junona, Apolon). Letos pa je serijo zaključila zbirka Fortius (Mars, Vulkan, Minerva).

Gre za najbolj prestižne kovance, ki jih odlikuje vrhunska kakovost. Hkrati pa so to edini olimpijski kovanci z uradnimi olimpijskimi krogi.

Poletne olimpijske igre bodo od 27. julija do 12. avgusta. London pa bo prvo mesto, ki bo tretjič gostilo olimpijado.

Več informacij o zlatnikih in nakup lahko izvedete TUKAJ.