16 g Kamnita korala - 3 € zbirateljski kovanec (2023), serija Čarobni podvodni svet

Peti kovanec v seriji Čarobni podvodni svet vas popelje v najbolj pester morski habitat – koralni greben. Kamnite korale so idealen prostor za gradnjo fantastičnih živih svetov, kjer živijo raznovrstna morska bitja, vključno s klovnsko ribico (prepoznavno iz risanke "Reševanje malega Nema") s svojim značilnim svetlo oranžnim telesom in tremi črno obrobljenimi belimi črtami.

Več podatkov

Nov

20,00 €




Obvesti me, ko pade cena

Kovnica Austrian Mint, Avstrija
Leto kovanja 2023
Premer 34 mm
Nominalna vrednost 3 EUR
Masa    16 g
Izdaja 65 000

________________________________________

Nekatere vrste kamnitih koral lahko živijo več sto let, kar lahko pojasni, zakaj so na določenih točkah v zgodovini Zemlje kamnite korale v tisočletjih oblikovale cele otoke in otočja, kot so Bahami, Bermudi in Maldivi. Še več, pred približno 600.000 leti so korale ob obali Avstralije začele graditi Veliki koralni greben. Danes je greben s 359 vrstami kamnitih koral največja struktura, ki so jo ustvarila živa bitja na Zemlji, in zagotavlja življenjski prostor številnim živalskim in rastlinskim vrstam.

 Vseh 12 čarobnih morskih bitij iz serije Čarobni podvodni svet je prikazanih v silhueti na sprednji strani kovanca. Hrbtna stran kovanca spominja na staromodno odprtino, ki uokvirja vodni prizor s koralnim grebenom. Kamnite korale so upodobljene v zgornjem levem kotu, morske pahljače so na desni, možganjače v sredini in morske vetrnice spodaj levo, medtem ko so klovnske ribice posejane okoli grebena. Ko je kovanec osvetljen z UV svetlobo, korale in morske vetrnice zažarijo in spremenijo barvo.

 

Prevzem Takoj
Davek Prodajna cena vključuje DDV.
Kovnica Austrian Mint